Home » PatientGO Terms – Serbian

PatientGO Terms – Serbian

PatientGO

Уговор о лиценци за крајњег корисника ("УЛКК“ или "Уговор“)

Последњи пут ажурирано 23. јуна 2020. Године

Овај УЛКК или Уговор (заједно са нашом Политиком о приватности) и сви додатни услови коришћења који самим помињањем постају саставни део УЛКК заједно чине наше Услове коришћења) и односе се на Ваше коришћење Апликације PatientGO током Вашег учествовања у клиничком испитивању. Услови коришћења разликују се од свих услова који регулишу Ваше учествовање у клиничком испитивању (Клиничко испитивање). PatientGO је мобилна апликација која Вам омогућава да, као испитаник у Клиничком испитивању, управљате само својим путовањем, смештајем и накнадом трошкова.

Ко смо ми

Ако имате било каквих питања о апликацији, потребна Вам је подршка или имате било каквих проблема током коришћења апликације, обратите нам се слањем е-поруке на patientgo@illingworthresearch.com.

Како ћемо комуницирати са Вама

 • Обратићемо вам се е-поруком, телефоном или СМС-ом користећи контакт податке које сте нам дали да бисте резервисали и управљали путовањем, смештајем и/или надокнадом трошкова током Вашег учествовања у Клиничком испитивању.

У замену за Ваш пристанак да се придржавате Услова коришћења, можете:

 • да преузмете или копирате Апликацију на било који уређај који испуњава минималне системске захтеве као што је детаљније наведено у наставку:
  • За iOS је минимални системски захтев iPhone 6s/iOS 13 SDK;
  • За android, android 6 OS и подржани уређаји;
  • За веб апликације, Апликација је оптимизована за најновије верзије (у време настанка) прегледача Safari (Apple), Google Chrome и Microsoft Edge.
 • да прегледате, користите и приказујете Апликацију на таквим уређајима само за ваше личне сврхе;
 • да користите приложене брошуре за пацијенте као подршку вашој инсталацији и дозвољеној употреби Апликације;
 • Дајемо вам лично право на коришћење Апликације како је наведено у Лиценци. Апликацију не можете да пренесете неком другом, било у замену за новац, за било шта друго или бесплатно. Ако продајете било који уређај на ком је Апликација инсталирана, морате уклонити Апликацију са уређаја који се продаје.

Ако сте млађи од 18 година

Апликација није намењена деци ("Дете“ је свако лице млађе од 18 година). Ако дете учествује у Клиничком испитивању у коме је Апликација доступна, Апликација је доступна за преузимање и коришћење само особи која има родитељску одговорност за дете, а све захтеве унутар Апликације та особа мора поднети у име детета.

Ваша приватност

Пружамо Вам одређене информације о начину на који обрађујемо ваше податке о личности (укључујући податке посебне категорије) и у које сврхе, као и о Вашим правима у вези с тим подацима у оквиру Политике приватности.

Имајте на уму да интернет преноси никада нису потпуно приватни или безбедни и да друге особе могу да прочитају или пресретну било коју поруку или информације које пошаљете путем Апликације, чак и ако постоји посебно обавештење да је одређени пренос шифрован.

Такође се примењују и услови мултимедијалног система iTunes и продавнице Google Play

Начини на које можете користити Апликацију такође се могу контролисати правилима и политикама мултимедијалног система iTunes и продавнице Google Play, и та правила или политике ће се примењивати уместо ових услова у случајевима када постоје разлике између два документа.

Измене Услова коришћења

Можда ћемо изменити Услове коришћења да бисмо применили измене закона или најбоље праксе или због  додатних функција које уводимо. Задржавамо право на измену наших Услова коришћења и предлажемо Вам да редовно проверавате Услове коришћења да бисте се упознали са било каквим изменама.

Ажурирање апликације

Повремено ћемо аутоматски ажурирати апликацију да бисмо побољшали перформансе, унапредили функционалност, применили измене у оперативном систему или решили безбедносне проблеме. Из тих разлога можемо од Вас затражити да ажурирате апликацију. Ако одлучите да не инсталирате те новине или ако искључите аутоматско ажурирање, можда нећете моћи да наставите са коришћењем Апликације.

Ако је неко други власник телефона или уређаја који користите

Ако преузмете или стримујете Апликацију на било ком телефону или уређај који није у вашем власништву, за то морате имати дозволу власника. Бићете одговорни за поштовање ових Услова коришћења, без обзира на то да ли сте власник телефона или другог уређаја.

Лиценца

Софтвер за мобилне апликације PatientGO, подаци испоручени са софтвером и сва његова ажурирања или допуне заједно сe називају "Апликација“. Компанија Illingworth Вам даје опозиву, неексклузивну, непреносиву, ограничену лиценцу за преузимање, инсталирање и употребу Апликације искључиво у Ваше личне, некомерцијалне сврхе, строго у складу са условима овог Уговора.

Ограничења лиценце

Сагласни сте да нећете:

 1. изнајмити, закупити, подлиценцирати, позајмити, пружити или на било који други начин ставити на располагање Апликацију у било ком облику, у целости или делимично, било којој особи без нашег претходног писаног одобрења;
 2. копирати Апликацију, осим као део уобичајене употребе Апликације или када је то потребно у сврху креирања резервних копија или оперативне безбедности;
 3. преводити, спајати, прилагођавати, мењати, променити или модификовати Апликацију у целини или делимично, нити дозволити да се Апликација или било који њен део комбинује са било којим другим програмом, или да постане његов саставни део, осим по потреби за коришћење Апликације на уређајима како је дозвољено у овим Условима коришћења.
 4. растављати, вршити декомпилацију, обрнути инжењеринг или стварати изведене радове на основу целе или било ког дела Апликације нити покушавати нешто слично, осим у мери у којој (на основу одељка 50Б и 296А Закона о ауторским правима, дизајну и патентима из 1988.) се такве радње не могу забранити, јер су неопходне за декомпилацију Апликације како би се добиле потребне информације за стварање независног програма којим се може управљати помоћу Апликације или другог програма (Дозвољени циљ) и под условом да се информације које добијете током таквих активности:
  a)      не откривају нити саопштавају без нашег претходног писаног пристанка било којој трећој страни којој их не треба открити или саопштити ради постизања Дозвољеног циља; и
  б)      не користе за креирање софтвера који је по свом изразу сличан Апликацији; је заштићен; и користи се само за Дозвољени циљ;
  в)      придржавају свих важећих закона и прописа о контроли или извозу технологије који се примењују на технологију коју користи или подржава Апликација.

Прихватљива ограничења употребе

Не смете:

 1. користити Апликацију на било који незаконит начин, у било које незаконите сврхе или на било који начин који није у складу са овим условима, нити се понашати непоштено или злонамерно, на пример, хаковањем или уметањем злонамерног кода у Апликацију или било који оперативни систем, као што су вируси или штетни подаци;
 2. кршити наша права на интелектуалну својину или права било које треће стране у вези са Вашим коришћењем Апликације, између осталог и постављањем било ког материјала (у мери у којој таква употреба није дозвољена овим условима);
 3. преносити било какав материјал који је клеветнички, увредљив или на други начин упитан у вези са Вашом употребом Апликације;
 4. користити Апликацију на начин који може оштетити, онемогућити, преоптеретити, умањити или угрозити наше системе или безбедност или ометати друге кориснике; и
 5. прикупљати или скупљати било какве информације или податке из наших система нити покушавати да дешифрујете било који пренос на сервере који покрећу Апликацију или са њих.

Права на интелектуалну својину

Сва права на интелектуалну својину на Апликацију широм света припадају нама, а права у Апликацији су Вам дата под лиценцом (нису Вам продата). Немате права на интелектуалну својину на Апликацију или у њој, осим права да је користите у складу са условима овог Уговора.

Наша одговорност за губитак или штету коју сте претрпели

Одговорни смо за Ваш губитак или штету коју смо проузроковали а коју смо могли предвидети. Ако не поштујемо ове услове, одговорни смо за губитак или штету коју сте претрпели а која је била предвидљиви резултат нашег кршења ових Услова коришћења или ако не користимо оправдан ниво пажње и вештина, али нисмо одговорни за било какав губитак или штету коју нисмо могли предвидети. Губитак или штета су предвидљиви ако је очигледно да ће до њих доћи или ако смо, у тренутку када сте прихватили ове Услове коришћења, и ми и Ви знали да до њих може доћи. Не искључујемо нити на било који начин ограничавамо нашу одговорност према Вама тамо где би то било незаконито. Ово укључује одговорност за смрт или личне повреде проузроковане нашим немаром или непажњом наших запослених, заступника или подизвођача или за превару или лажно представљање.

Када смо одговорни за штету на Вашој имовини. Ако неисправан дигитални садржај који смо испоручили оштети уређај или дигитални садржај који припада Вама, ми ћемо поправити штету или вам платити одштету. Међутим, нећемо бити одговорни за штету коју сте могли да избегнете следећи наш савет да бесплатно извршите понуђено ажурирање или за штету која је проузрокована ако нисте правилно поштовали упутства за инсталацију или испунили минималне системске захтеве које смо Вам препоручили.

Не одговарамо за пословне губитке. Апликација је за кућну и приватну употребу. Ако Апликацију користите за било коју комерцијалну, пословну или препродајну сврху, нећемо бити одговорни за било какав губитак зараде, губитак посла, прекид пословања или губитак пословне прилике.

Ограничења апликације. Апликација је предвиђена за пружање општих информација и као помоћ у организацији путовања, смештаја и надокнаде трошкова током Вашег учествовања у Клиничком испитивању. Не даје савете на које би требало да се ослоните. Пре предузимања или суздржавања од било које радње на основу информација добијених из Апликације морате да добијете стручне или специјалистичке савете. Иако улажемо разумне напоре да ажурирамо информације које пружа Апликација, не дајемо никакве изјаве, јемства или гаранције, било изричите или подразумеване, да су такве информације тачне, потпуне или ажуриране.

Креирајте резервне копије садржаја и података који се користе у Апликацији. Препоручујемо Вам да креирате резервну копију било којег садржаја и података који се користе у вези са Апликацијом да бисте се заштитили у случају проблема са Апликацијом.

Догађаји изван наше контроле. Нисмо одговорни за догађаје изван наше контроле. Ако наша подршка за Апликацију касни због догађаја изван наше контроле, обратићемо Вам се што је раније могуће како бисмо Вас обавестили о томе и предузећемо кораке да умањимо ефекат кашњења. У овом случају нећемо бити одговорни за кашњења узрокована тим догађајем, али ако постоји ризик од значајног кашњења, можете да нам се обратите како бисте раскинули уговор са нама. Имајте на уму да раскид Вашег уговора са нама неће прекинути Ваше учествовање у Клиничком испитивању које се води независно и одвојено.

Можемо Вам одузети право на коришћење Апликације ако прекршите ове Услове коришћења.

Можемо Вам у било ком тренутку одузети право на коришћење Апликације тако што ћемо Вам се обратити ако озбиљно прекршите ове услове. Ако се оно што учините може исправити, пружићемо Вам разумну прилику да то учините.

Ако Вам одузмемо права на коришћење Апликације

 1. морате зауставити све активности на које имате право према овим условима, укључујући и Ваше коришћење Апликације;
 2. морате избрисати или уклонити Апликацију из свих уређаја које поседујете и одмах уништити све копије Апликације које имате и потврдити нам да сте то учинили;
 3. можемо удаљено приступити Вашим уређајима и уклонити апликацију из њих.

Рок важења и раскид

 1. Овај Уговор остаје на снази све док га Ви ИЛИ ми не раскинемо.
 2. Раскид овог Уговора неће прекинути Ваше укључивање у Клиничком испитивању, а Ваше учествовање надгледа спонзор/именовано треће лице које је независно од компаније Illingworth.
 3. Такође можете да раскинете овај Уговор тако што ћете избрисати Апликацију и све копије исте из свог мобилног уређаја. Препоручујемо Вам да проверите да ли су сви захтеви упућени путем Апликације испуњени пре него што то учините.
 4. Компанија Illingworth може, према сопственом нахођењу, у било ком тренутку и из било којег разлога, суспендовати или раскинути овај Уговор уз претходно обавештење или без њега.

Остали важни услови

 1. Наша права и обавезе из ових Услова коришћења можемо пренети на другу организацију. Увек ћемо Вас у писаној форми обавестити ако се то догоди и осигураћемо да пренос не утиче на Ваша права.
 2. Потребна Вам је наша сагласност да своја права пренесете на неког другог.
 3. Своја права или обавезе према овим условима можете пренети на другу особу само ако се о томе договоримо у писаној форми.
 4. Овај Уговор не даје било којем трећем лицу право да примењује било који услов овог Уговора.
 5. Ако се утврди да је било која одредба овог Уговора неспроводива или неважећа, та одредба ће се мењати и тумачити како би се постигли циљеви те одредбе у највећој могућој мери према важећем закону, а преостале одредбе ће наставити да важе у пуном дејству.
 6. Чак и ако одложимо извршење овог Уговора, ипак га можемо спровести касније. Ако не инсистирамо одмах да урадите било шта што сте дужни да урадите према овим Условима коришћења, или ако одложимо да предузмемо кораке против Вас у вези с Вашим кршењем овог Уговора, то неће значити да не морате то да урадите и то нас неће спречити да касније предузмемо кораке против Вас.