Home » PatientGO Privacy Policy – Serbian

PatientGO Privacy Policy – Serbian

PatientGO – Политика приватности

Спонзор клиничког испитивања/именована трећа страна је затражила од компаније Illingworth Research Group Limited да помогне у организацији Вашег путовања, смештаја и/или трошкова током клиничког испитивања (Клиничко испитивање) у оквиру Клиничког испитивања. Да бисмо то учинили, морамо прикупити, складиштити и делити Ваше податке о личности, што нас чини „обрађивачем података“. То значи да ми поседујемо и користимо Ваше податке о личности.

Ова политика утврђује начин на који прикупљамо и користимо Ваше податке о личности како бисмо  пружили Услугу организације путовања, смештаја и надокнаде трошкова (такође позната као PatientGO) у складу са Општом уредбом о заштити података о личности (GDPR) и законима о заштити података. Ова политика се односи само на испитанике који ће користити Услугу. Подаци о личности које нам пружите током Ваше употребе Апликације одвојени су и независни од података у Клиничком испитивању који су наведени у Вашој документацији о сагласности код спонзора Клиничког испитивања/именоване треће стране.

Пажљиво прочитајте текст у наставку да бисте се упознали са нашим праксама у вези са Вашим подацима о личности и начину на који ћемо их користити у вези са Апликацијом и Вашом употребом Услуге.

Сагласност за инсталацију Апликације

Према законима о заштити података, ми смо дужни да Вам пружимо одређене информације о томе ко смо, како обрађујемо Ваше податке о личности и у које сврхе, као и Вашим правима у вези са Вашим подацима о личности.

Инсталирањем Апликације дајете нам сагласност да обрађујемо Ваше податке о личности и податке Посебне категорије (као што су, на пример, Ваше име, подаци за контакт, подаци из пасоша, финансијски и здравствени подаци) како је описано у овој политици.

Како можете повући своју сагласност

Можете да се предомислите и повучете своју сагласност у сваком тренутку тако што ћете нам се обратити путем адресе PatientGO@illingworthresearch.com међутим, то неће утицати на законитост било које обраде извршене пре него што сте повукли своју сагласност. Имајте на уму да повлачење сагласности може утицати на нашу могућност реализације било којих захтева које сте поставили у оквиру Апликације као што су, на пример, надокнаде трошкова.

Увод

Ова политика (заједно са нашим уговором о лиценцирању за крајњег корисника која је наведена на адреси https://illingworthresearch.com/patientgo-terms (УЛКК) и сви други додатни услови коришћења који су самим помињањем постали саставни део УЛКК, под заједничким називом Услови коришћења) примењују се на Вашу употребу:

 • софтвера за мобилне апликације, PatientGO, верзија 1 (Апликација) који је доступан у продавницама Google Play и Apple Store. Након што преузмете или стримујете копију Апликације на свој мобилни телефон или ручни уређај (Уређај)
 • Услуга PatientGO постаје доступна путем Апликације (Услуга) која је доступна на Локацији апликације или другим нашим локацијама (Локације услуга). Ова политика описује основ по ком ћемо обрађивати све податке о личности (укључујући податке Посебне категорије) које прикупљамо од Вас или које нам Ви доставите.
 • Ова Апликација није намењена деци („Дете“ је свако лице млађе од 18 година), а када у Клиничком испитивању учествује Дете које жели да користи Апликацију и Услугу, Апликација је доступна и Услуге се пружају само када је Корисник апликације особа која има родитељску одговорност за Дете. Пажљиво прочитајте текст у наставку да бисте се упознали са нашим праксама у вези са Вашим подацима о личности (укључујући податке Посебне категорије) и начину на који ћемо поступати са њима.

Важне информације и ко смо ми

Компанија Illingworth Research Group Limited је руковалац и одговорна је за Ваше податке о личности (под заједничким називом "Illingworth“, "ми“, "нас“ или "наш“ у овој политици).

Ако имате било каквих питања о овој политици приватности, обратите нам се помоћу информација које су наведене у наставку.

Подаци за контакт

Комплетни подаци о нама су:

 • Пун назив правног лица: Illingworth Research Group Limited
 • E-адреса: PatientGO@illingworthresearch.com
 • Поштанска адреса: Suite 5, Silk House, Park Green, Macclesfield, Cheshire, SK11 7QJ, United Kingdom

Имате право да у сваком тренутку поднесете жалбу Канцеларији повереника за информације (ICO), британском надзорном органу за питања заштите података или другом надлежном надзорном органу државе чланице Европске уније ако се Апликација преузме изван Велике Британије.

Измене политике приватности и Ваша обавеза да нас обавестите о изменама

Вршимо редовну ревизију наше политике приватности. Ова верзија је последњи пут ажурирана 23. јуна 2020. године.

Задржавамо право да ажурирамо ову Политику приватности у сваком тренутку и без претходне најаве. Препоручујемо Вам да редовно проверавате Политику приватности и упознате се са евентуалним изменама.

Важно је да подаци о личности и Подаци посебне категорије које имамо о Вама буду тачни и актуелни. Обавестите нас ако дође до било каквих измена током наше сарадње.

Подаци које прикупљамо о Вама

Можемо да прикупљамо, користимо, чувамо и преносимо различите врсте Ваших података о личности и то:

 • Податке о идентитету.
 • Податке за контакт.
 • Финансијске податке.
 • Податке о трансакцијама.
 • Податке о уређају.
 • Податке о садржају.
 • Податке о профилу.
 • Податке о употреби.
 • Податке посебне категорије.

Подаци посебне категорије

О Вама прикупљамо Посебне категорије података о личности (ово може укључивати детаље о Вашој раси или националности, верским или филозофским уверењима и информације о Вашем здрављу). Прикупљаћемо и обрађивати податке Посебне категорије само када је то нарочито потребно како бисмо испунили све захтеве које поставите у оквиру Апликације као што су аранжмани за путовања или смештај.

Како се прикупљају Ваши подаци о личности?

Прикупљаћемо и обрађивати следеће податке о Вама:

 • Информације које нам дајете. Ово су подаци (укључујући податке о идентитету, податке за контакт и финансијске податке) које пристанете да нам дате попуњавањем образаца на Локацији апликације и Локацијама услуга (заједно Наше локације) или у преписци са нама (на пример, е-порукама или ћаскањем). То укључује податке које дајете када се региструјете за употребу Локације апликације, преузимате или региструјете Апликацију, претплатите се на нашу Услугу, тражите Апликацију или Услугу и када користите Апликацију за подношење захтева за организацију путовања и смештаја, надокнаду трошкова, пријављивање проблема са Апликацијом, нашим Услугама или било којом од наших Локација. Ако нам се обратите, сачуваћемо евиденцију о тој преписци.
 • Информације које прикупљамо о Вама и Вашем уређају. Сваки пут када посетите неку од наших Локација или користите неку од наших Апликација, аутоматски ћемо прикупљати податке о личности, укључујући податке о уређају, садржају и употреби. Те податке прикупљамо помоћу колачића и других сличних технологија
 • Информације које добијамо од других извора, укључујући треће стране и јавно доступне изворе. Ваше податке о личности ћемо примати од разних трећих страна као што је наведено у наставку:
 • Податке о идентитету и податке за контакт ћемо добити од спонзора испитивања или именоване треће стране чије седиште може бити унутар ИЛИ изван Европске уније.

Колачићи

Користимо колачиће и/или друге технологије праћења да бисмо Вас разликовали од осталих корисника Апликације, Локације апликације, платформе за дистрибуцију (Appstore) или Локација услуга и да бисмо запамтили Ваше поставке. Ово нам помаже да Вам омогућимо добро искуство када користите Апликацију или прегледате неку од наших Локација, а такође и да побољшамо Апликацију и наше Локације. Ако су вам потребне детаљне информације о колачићима које користимо, сврхама у које их користимо и о томе како можете извршити избор у вези са нашом употребом Ваших колачића, пошаљите нам е-поруку на PatientGO@illingworthresearch.com

Како користимо Ваше податке о личности и податке Посебне категорије

Ваше податке о личности ћемо користити само када нам закон то дозволи. Најчешће ћемо Ваше податке о личности користити у следећим околностима:

 • Када дате сагласност за њихову обраду.
 • Када треба да извршимо уговор који треба да закључимо или смо закључили са Вама.
 • Када је то потребно за наше легитимне интересе (или интересе треће стране), а Ваши интереси и основна права немају предност над тим интересима.
 • Када треба да испунимо законску или регулаторну обавезу.

Сврхе у које ћемо користити Ваше податке о личности и податке Посебне категорије

Сврха/активност Врста података Законски основ за обраду
Да бисте инсталирали апликацију и регистровали се као нов корисник Апликације Подаци о идентитету
Подаци за контакт
Финансијски подаци
Подаци о уређају
Ваша сагласност
Извршење уговора са Вама
Неопходно за наше легитимне интересе (како бисмо надокнадили Ваше трошкове)
За обраду захтева унутар Апликације и пружање Услуга, између осталог и за управљање захтевима за организацију путовања/смештаја и испуњавање захтева за надокнаду. Подаци о идентитету
Подаци за контакт
Финансијски подаци
Подаци о трансакцијама
Подаци о уређају
Подаци о локацији
Подаци посебне категорије
Ваша сагласност
Извршење уговора са Вама
Неопходно за наше легитимне интересе (како бисмо надокнадили Ваше трошкове)
Да бисмо управљали нашим односом са Вама, укључујући обавештавање о изменама Апликације или било којих Услуга Подаци о идентитету
Подаци за контакт
Финансијски подаци
Подаци о профилу
Ваша сагласност
Извршење уговора са Вама
Неопходно за наше легитимне интересе (да бисмо ажурирали евиденцију и анализирали како купци користе наше Услуге)
Неопходно за поштовање законских обавеза (да бисмо Вас обавештавали о изменама наших услова)
За администрацију и заштиту нашег пословања и ове Апликације, укључујући решавање проблема, анализу података и тестирање система Подаци о идентитету
Подаци за контакт
Подаци о уређају
Неопходно за наше легитимне интересе (за вођење пословања, пружање услуга администрације и ИТ услуга, безбедност мреже)

Обелодањивање Ваших података о личности

Када дате своју сагласност да нам доставите своје податке о личности и податке Посебне категорије, такође ћемо од Вас затражити сагласност да поделимо Ваше податке о личности са трећим странама које су наведене у наставку у сврхе наведене у табели:

 • Интерне треће стране, како је наведено у Речнику појмова.
 • Екстерне треће стране, како је наведено у Речнику појмова.
 • Треће стране којима одлучимо да продамо, пренесемо делове наше компанијеили имовине или са којима извршимо спајање Алтернативно, можемо настојати да купимо друге компаније или се спојимо са њима. Ако у нашој компанији дође до промена, нови власници могу користити Ваше податке о личности и податке Посебне категорије на исти начин као што је утврђено у овој политици о приватности.

Међународни преноси

Много наших екстерних трећих страна налази се изван ЕЕП и зато ће њихова обрада Ваших података о личности укључивати пренос података изван ЕЕП.

Увек када преносимо Ваше податке о личности изван ЕЕП, обезбедићемо сличан степен заштите применом најмање једне од следећих заштитних мера:

 • Ваше податке о личности преносимо само у земље за које Европска комисија сматра да пружају адекватан ниво заштите података о личности. Више информација погледајте у документу Европска комисија: Адекватност заштите података о личности у земљама које нису чланице ЕУ.
 • Када користимо услуге одређених пружалаца услуга, можемо користити посебне уговоре које је одобрила Европска комисија и који пружају једнак ниво заштите података о личности к. Више информација погледајте у документу Европска комисија: Модели уговора за пренос података о личности у треће земље.
 • Када користимо пружаоце услуга са седиштем у САД, можемо им пренети податке ако су они део Штита приватности који од њих захтева да пружају сличну заштиту за податке о личности који се деле између Европе и САД. Више информација погледајте у документу Европска комисија: Штит приватности ЕУ-САД.

Обратите нам се ако желите додатне информације о специфичном механизму који користимо приликом преноса Ваших података о личности изван ЕЕП.

Безбедност података

Све информације које нам дајете чувају се на нашим безбедним серверима. Подаци који се чувају „у мировању“ на нашим безбедним серверима заштићени су стандардним шифровањем података. Ако Вам дамо (или сами изаберете) лозинку која Вам омогућава приступ одређеним деловима наших Услуга, Ви сте одговорни за чување ове лозинке у тајности. Немојте делити лозинку ни са ким.

Након што примимо ваше податке, користићемо строге процедуре и безбедносне функције како бисмо покушали да спречимо случајан губитак, употребу или приступ Вашим подацима о личности на неовлашћен начин. Подаци који се преносе између Вас као Корисника (Крајњи корисник) и компаније Illingworth у оквиру Услуга заштићени су стандардним индустријским методама шифровања. Подаци који се чувају на нашим серверима заштићени су енкрипцијом у мировању и врхунским заштитним зидовима би се спречио неовлашћени приступ.

На уређају Крајњег корисника се не чувају подаци који се могу идентификовати. Два шифрована токена чувају се на уређају Крајњег корисника ради лакшег пријављивања.

Успоставили смо процедуре за поступање у случају било каквих сумњи на компромитовање података о личности и обавестићемо Вас и сваког надлежног регулатора када се од нас то по закону захтева.

Задржавање података

По закону смо дужни да чувамо основне податке о вама (укључујући податке за контакт, податке о идентитету, финансијске податке и податке о трансакцијама) седам година након што завршите Клиничко испитивање за потребе финансијске ревизије.

У неким околностима можете затражити да избришемо Ваше податке: више информација погледајте у одељку Ваша законска права у наставку.

У неким околностима ћемо Ваше  податке о личности учинити анонимним (тако да се више не могу повезати са Вама) у истраживачке или статистичке сврхе, и у том случају можемо те податке користити неограничено без претходног обавештења.

Ваша законска права

Под одређеним околностима имате следећа права према законима о заштити података у вези са Вашим подацима о личности.

 • Захтевате приступ својим подацима о личности (обично познато као "захтев за приступ носиоца података")
 • Захтевате исправку података о личности које имамо о Вама
 • Захтевате брисање својих података о личности
 • Уложите приговор на обраду Ваших података о личности када се ослањамо на легитимни интерес (или легитимни интерес треће стране) и постоји нешто у вези са Вашом одређеном ситуацијом због чега желите да уложите приговор на обраду по овом основу, јер сматрате да то утиче на Ваша основна права и слободе
 • Захтевате ограничење обраде својих података о личности
 • Захтевате пренос података о личности Вама или трећој страни
 • Повучете сагласност у сваком тренутку када се ослањамо на сагласност за обраду Ваших података о личности

Свако од ових права можете искористити у сваком тренутку тако што ћете нам се обратити поштом на адресу Suite 5, Silk House, Park Green, Macclesfield, Cheshire, SK11 7QJ, United Kingdom ИЛИ  PatientGO@illingworthresearch.com   

Речник појмова

Законски основ

Сагласност подразумева обраду Ваших  података о личности када сте изјавом или очигледним одобравањем обраде у одређену сврху дали свој пристанак. Сагласност ће бити валидна само ако представља слободно дат, специфичан, информисан и недвосмислен показатељ онога што желите. Можете у сваком тренутку повући своју сагласност тако што ћете нас обавестити о томе.

ЕЕП означава Европски економски простор.

Легитиман интерес означава интерес наше компаније за вођење и управљање нашим пословима на начин који ће Вам омогућити најбољу услугу/производ и најбоље и најбезбедније искуство. Трудимо се да размотримо и уравнотежимо сваки потенцијални утицај на Вас (позитиван и негативан) и Ваша права пре него што Ваше податке о личности обрадимо на основу наших легитимних интереса. Не користимо Ваше податке о личности у активностима у којима су наши интереси надјачани утицајем на Вас (осим ако имамо Вашу сагласност или ако је другачије потребно или дозвољено законом). Додатне информације о томе како процењујемо наше легитимне интересе у односу на било који потенцијални утицај на Вас у вези са одређеним активностима можете добити тако што ћете нам се обратити.

Извршење уговора означава обраду Ваших података када је то неопходно за извршење уговора у коме сте Ви страна или предузимање корака на Ваш захтев пре него што склопите такав уговор.

Извршити законску обавезу означава обраду Ваших података о личности када је то неопходно за поштовање законске обавезе којој подлежемо.

Треће стране

Интерне треће стране

Остале компаније у компанији Illingworth Group које делују као заједнички руковаоци или обрађивачи и са седиштем у Шпанији, Француској, Италији, Аустралији и Сједињеним Америчким Државама и пружају услуге ИТ и системске администрације и извештавају руководство.

Екстерне треће стране

Пружаоци услуга који делују као обрађивачи који пружају услуге ИТ и администрације система.

Професионални саветници који делују као обрађивачи или заједнички руковаоци, укључујући адвокате, банкаре, ревизоре и осигураваче који пружају консултантске, банкарске, правне, осигуравајуће и рачуноводствене услуге.

Пружаоци услуга који делују као обрађивачи који вам пружају услуге путовања, смештаја и превоза у оквиру Услуга.

Управа за приходе и царине Њеног Величанства, регулатори и други органи који делују као обрађивачи или заједнички руковаоци у Великој Британији који захтевају извештавање о активностима обраде у одређеним околностима.

Ваша законска права

Имате право да:

 • Захтевате приступ својим подацима о личности (обично познато као "захтев за приступ носиоца података"). То Вам омогућава да добијете примерак података о личности које имамо о Вама и да проверите да ли их законито обрађујемо.
 • Захтевате исправку података о личности које имамо о Вама. Ово Вам омогућава да исправите било какве непотпуне или нетачне податке које имамо о Вама, мада ћемо можда морати да проверимо тачност нових података које нам доставите.
 • [Захтевате брисање својих података о личности.] То вам омогућава да захтевате од нас да избришемо или уклонимо податке о личности када више нема ваљаног разлога да наставимо са обрадом. Такође имате право да захтевате од нас да избришемо или уклонимо Ваше податке о личности када сте успешно искористили своје право на приговор на обраду (видети у наставку) ако смо Ваше податке обрађивали на незаконит начин или када смо дужни да Ваше податке о личности избришемо у складу са локалним законом. Међутим, имајте на уму да можда нећемо увек моћи да испунимо Ваш захтев за брисање из одређених правних разлога о чему ћете бити обавештени, ако је применљиво, у тренутку Вашег захтева.
 • Уложите приговор на обраду Ваших података о личности када се ослањамо на легитимни интерес (или легитимни интерес треће стране) и постоји нешто у вези са Вашом одређеном ситуацијом због чега желите да уложите приговор на обраду по овом основу, јер сматрате да то утиче на Ваша основна права и слободе. У неким случајевима можемо да покажемо да имамо обавезујуће легитимне разлоге за обраду Ваших података који надмашују Ваша права и слободе.
 • Захтевате ограничење обраде својих података о личности. Ово вам омогућава да захтевате од нас обуставу обраде Вашихподатака о личности у следећим сценаријима:

(а)         ако желите да установимо тачност података;

(б)         ако је наша употреба података незаконита, али не желите да их избришемо;

(в)          ако желите да задржимо податке чак и ако нам више нису потребни како бисте успоставили, спровели или бранили правне захтеве; или

(г)         ако сте уложили приговор на нашу употребу Ваших података, али морамо да проверимо да ли имамо јаче легитимне разлоге да их користимо.

 • Захтевате пренос података о личности Вама или трећој страни. Ми ћемо Вама, или трећој страни коју сте одабрали, доставити податке о личности у структурираном, често коришћеном, машински читљивом формату. Имајте на уму да се ово право односи само на аутоматизоване податке за које сте Ви иницијално дали сагласност да их користимо или када смо те податке искористили да бисмо извршили уговор са Вама.
 • Повучете сагласност у сваком тренутку када се ослањамо на сагласност за обраду Ваших података о личности. Међутим, то неће утицати на законитост било које обраде извршене пре него што сте повукли своју сагласност. Ако повучете своју сагласност, можда нећемо моћи да Вам пружимо одређене производе или услуге. О овоме ћемо Вас евентуално обавестити у тренутку повлачења сагласности.

Опис категорија података о личности

 • Подаци о идентитету: име, презиме, девојачко презиме, корисничко име или сличан идентификатор, брачни статус, ословљавање, датум рођења, пол, подаци о пасошу, укључујући број, име, земљу издавања и датум истека.
 • Подаци за контакт: кућна адреса, адреса е-поште, телефонски бројеви и подаци за хитне случајеве.
 • Финансијски подаци: подаци о банковном рачуну и платној картици.
 • Подаци о трансакцијама: укључују информације о уплатама и детаље о захтевима унутар Апликације.
 • Подаци о уређају: укључују врсту мобилног уређаја који користите, јединствени идентификатор уређаја (на пример, IMEI број вашег уређаја, MAC адресу интерфејса бежичне мреже уређаја или број мобилног телефона који уређај користи),] информације о мобилној мрежи, Вашем мобилном оперативном систему, врсти мобилног прегледача који користите и информације о подешавању временске зоне.
 • Подаци о садржају: укључују информације сачуване на Вашем уређају, укључујући фотографије, видео записе или други дигитални садржај;
 • Подаци о профилу: укључују Ваше корисничко име и лозинку, историју захтева у апликацији, Ваше поставке и повратне информације.
 • Подаци о употреби: укључују детаље о Вашој употреби било које од наших Апликација или Вашим посетама било којој од наших Локација, укључујући, без ограничења, податке о саобраћају и друге комуникационе податке, без обзира на то да ли је то потребно у наше сопствене сврхе наплате или на неки други начин и ресурсе којима приступате.

Подаци посебне категорије

Ово ће укључивати све информације које нам дајете посебно у вези са захтевом који сте поставили у оквиру Апликације (као што је захтев за превоз или смештај) и могу садржати детаље о Вашој раси или етничкој припадности, верским или филозофским уверењима и информације о Вашем здрављу.